Троє шукачів скарбів у супроводі знімальної групи 27 листопада 1939 року почали розкопувати заасфальтовану площу за межами амфітеатру “Голівудська чаша” у Південній Каліфорнії. Вони шукали золото, діаманти і перли, які, за чутками, були сховані тут ще 75 років тому.

Однак вони не знайшли скарбів. Потративши 24 дні на розкопки, вони наштовхнулися на скелю і зупинилися. Єдиним їхнім досягненням стала викопана яма діаметром у три метри і у чотирнадцять метрів завглибшки. Шукачі скарбів пішли пригніченими.

Людям властиво помилятися. Ми всі іноді зазнаємо невдач. Біблія оповідає, що молодий Марк залишив Павла і Варнаву під час місіонерської подорожі “та з ними на працю не йшов”. Через це “Павло вважав за потрібне не брати [його] з собою” наступної подорожі (Дії 15:38), що призвело до сильної незгоди з Варнавою. Незважаючи на свої попередні помилки, Марк пізніше проявив себе несподіваним чином. Апостол Павло в кінці життя, будучи самотнім та ув’язненим, просив привести до нього Марка, сказавши, що він потрібний йому для служби (2 Тим. 4:11). Крім того, Бог надихнув Марка написати Євангелію, яка названа його ім’ям.

Життя Марка показує, що Бог не залишить нас на самоті зі своїми помилками і невдачами. У нас є вірний Друг. Слідуючи за Спасителем, ми завжди отримаємо від Нього необхідну допомогу і силу.