Лондон десятиріччями залишався одним із найбільш космополітичних міст у світі. В 1933 році журналіст Глін Робертс написав про велику англійську столицю такі слова: “Я досі вважаю, що найкращим в Лондоні є парад народів, кольорів та мов”. Цей “парад” і досі помітний у змішаних запахах, звуках та поглядах світової громади. Краса розмаїття є складовою захоплюючої краси одного з найвеличніших міст світу.

Однак в Лондоні, як і в будь-якому місті, населеному людьми, є свої проблеми. Зміни приносять виклики. В культурах іноді виникають протиріччя. Це одна з причин, чому жодне місто, побудоване людьми, не може зрівнятися з дивом нашої вічної оселі.

Коли апостол Іван перенісся у Божу присутність, різноманіття було однією зі складових небесного поклоніння, під час якого відкуплені співали: “Ти достойний узяти цю книгу, і розкрити печатки її, бо Ти був заколений, і кров’ю Своєю Ти викупив людей Богові з усякого племени, і язика, і народу, і люду. І Ти їх зробив для нашого Бога царями, і священиками, – і вони на землі царюватимуть” (Об. 5:9-10).

Уявіть небеса, парад усіх народів світу, які разом радіють диву бути дітьми живого Бога! Віруючі в Ісуса, прославляймо Бога за це різноманіття вже сьогодні!