Нещодавно я був присутнім на шкільному випускному, під час якого ведучий спонукав юнаків та дівчат, які очікували на свої дипломи, замислитися. Він сказав, що у їхньому житті настав час, коли кожний їх питатиме: “Що далі?” Яку професію вони далі здобуватимуть? Куди вони далі підуть вчитися або працювати? Однак потім ведучий сказав, що важливіше питання полягає в тому, що вони роблять зараз.

Якщо говорити в контексті подорожі віри, то які щоденні рішення вони приймають, щоб жити для Христа, а не для себе?

Слова ведучого нагадали мені про Книгу Приповістей, в якій багато сказано про те, як жити зараз. Наприклад: бути чесними (Пр. 11:1), обирати правильних друзів (Пр. 12:26), жити праведно (Пр. 13:6), мати добрий розум (Пр. 13:15), говорити з мудрістю (Пр. 14:3).

Якщо ми під керівництвом Святого Духа живемо зараз для Бога, то приймати рішення про майбутнє стане набагато легше. “Господь дає мудрість, з Його уст знання й розум! Він спасіння ховає для щирих, мов щит той для тих, хто в невинності ходить, щоб справедливих стежок стерегти, і береже Він дорогу Своїх богобійних” (Пр. 2:6-8). Нехай Господь забезпечить нас усім необхідним, щоб ми вже зараз жили згідно Його принципів, і нехай Він направить нас до того, що буде приносити Йому славу.