Місяць: Жовтень 2020

Бруски, цеглини і Бог

Після молитви про Боже покликання для подальшого життя, Марк і Ніна вирішили, що їм треба переїхати в центр міста. Вони придбали будинок і розпочали ремонт, але раптом налетів ураган. Марк написав мені текстове повідомлення: “Цього ранку в нас сталася несподіванка. Торнадо, який прийшов з Джефферсон-Сіті, знищив нашу будівлю. Залишилися лише бруски і цеглини. Бог щось готує для нас”.

Наставник потрібен кожному

Я насторожено і схвильовано заходила до кабінету свого нового керівника. Попередній керівник був суворим чоловіком і часто доводив мене та інших співробітників до сліз. Тепер я думала: “Яким буде мій новий бос?” Втім щойно я зайшла до нового керівника, як мої страхи зникли. Він тепло привітав мене і попросив розповісти про себе і про свої розчарування. Новий начальник уважно слухав, і за добрим виразом його обличчя та лагідними словами я зрозуміла, що він справді турбувався. Будучи віруючим в Ісуса Христа, він став моїм наставником, натхненником і другом.

Руки водія вантажівки

Новина шокувала. Подолавши рак простати, у мого батька тепер діагностували рак підшлункової залози. Ситуація погіршувалася ще й тим, що батько постійно доглядав за моєю матір’ю, у якої були хронічні захворювання. Отже, попереду на них чекали важкі дні.

В честь кого це?

Побачивши фотографію, я щиро розсміявся. В очікуванні на папу Римського натовп стояв на Мексиканському авеню, розмахуючи прапорами і розкидаючи конфетті. Десь посеред вулиці з’явилося цуценя, і, схоже, вважало, що так радісно вітали саме його. Так! Кожному б собаці такий день, і він має виглядати саме так.

Я вибираю надію

Я – одна з мільйонів людей по всьому світу, які страждають від сезонних афективних розладів. Це різновид депресії, що виникає через нестачу сонячного світла у зимовий період. Коли я починаю боятися, що зимовий холод ніколи не скінчиться, то потребую будь-яких доказів наближення триваліших днів і теплішої температури.

Молитва на пляжі

На честь двадцять п’ятої річниці нашого шлюбу ми з чоловіком поїхали відпочивати на море. Одного дня, сидячи на пляжі, ми читали Біблію. Повз нас іноді проходили продавці, пропонуючи різні товари. Ми дякували кожному, проте нічого не купували. Один продавець, Фернандо, на мою відмову щиро усміхнувся і почав наполягати, щоб ми придбали подарунки для друзів. Я знову відмовилася. Тоді Фернандо взяв товари і пішов далі, усміхаючись. “Нехай Бог благословить ваш день”, – промовила я.

Сильний і відважний

Кожної ночі маленький Калеб, закриваючи очі, відчував, як його огортала темрява. Тишу в його кімнаті періодично порушував скрип дерев’яного будинку у Коста-Ріці. Потім на горищі починали метушитися кажани. Мати залишала біля нього нічний світильник, однак хлопчик все одно боявся темряви. Одного разу батько Калеба причепив до його ліжка біблійний текст: “Будь сильний та відважний. Не бійся… бо з тобою Господь, Бог твій” (Єг. 1:9). Калеб почав кожного вечора читати ці слова, і беріг цю Божу обітницю, допоки не поїхав навчатися до університету.