На честь двадцять п’ятої річниці нашого шлюбу ми з чоловіком поїхали відпочивати на море. Одного дня, сидячи на пляжі, ми читали Біблію. Повз нас іноді проходили продавці, пропонуючи різні товари. Ми дякували кожному, проте нічого не купували. Один продавець, Фернандо, на мою відмову щиро усміхнувся і почав наполягати, щоб ми придбали подарунки для друзів. Я знову відмовилася. Тоді Фернандо взяв товари і пішов далі, усміхаючись. “Нехай Бог благословить ваш день”, – промовила я.

Фернандо повернувся до мене і сказав: “Він благословляє! Ісус змінив моє життя”. Сівши між нашими стільцями, Фернандо додав: “Я відчуваю тут Його присутність”. Потім він розповів, як чотирнадцять років тому Бог звільнив його від наркотичної та алкогольної залежності.

Я розчулилася, коли він повністю процитував декілька Псалмів і помолився за нас. Ми разом прославили Бога і раділи Його присутності там, на пляжі.

Псалом 148 – це молитва хвали. Псалмоспівець заохочує увесь світ славити Господа, “бо Він наказав, – і створилось [усе]” (в. 5), “бо Його тільки Ймення звеличилось, величність Його на землі й небесах!” (в. 13).

Бог закликає нас приносити Йому свої потреби і вірити, що Він нас чує і турбується про нас. Проте Господь радіє молитвам вдячної хвали, де б ми не були. Навіть на пляжі.