Місяць: Вересень 2020

Вкорінені в любові

“Ось і все, що потрібно!” – сказала Меган. Вона відрізала стебло герані, а потім відрізаний край занурила в мед і встромила у горщик з компостом. Меган вчила мене, як розводити герань – як з однієї здорової рослини утворювати багато інших, аби у мене також були квіти, якими б я могла поділитися з іншими. За її словами, мед допомагав молодій рослині вкоренитися.

Очі, щоб побачити

Нещодавно я виявив диво анаморфного мистецтва. Анаморфну скульптуру (на перший погляд беззмістовну) можна побачити, лише якщо подивитися на неї з належного кута. На одному витворі мистецтва низка вертикальних палиць зображує обличчя відомого лідера. На іншому безліч канатів перетворюються на обриси слона. Ще одна скульптура, зроблена з сотень чорних крапок, підвішених на дроті, стає жіночим оком, якщо на неї правильно подивитися. На витвір анаморфного мистецтва треба дивитися з різних кутів, допоки не відобразиться його зміст.

Завжди недостатньо

Френк Борман командував екіпажем космічного корабля, що вчинив перший пілотований обліт навколо Місяця. Однак це його не вразило. Вся подорож тривала два дні. Френка закачало і знудило. Він сказав, що відчуття невагомості було чудовим лише тридцять секунд. Потім він до нього звик. Наблизившись до Місяця, Френк побачив безліч кратерів. Зробивши декілька фотографій сірої пустелі, екіпаж занудьгував.

Блукання

Живучи неподалік скотарського ранчо, гуморист Майк Яконеллі помітив, що, випасаючись, корови схильні блукати. Корова завжди ітиме вперед у пошуках кращого пасовища. Ось на краю ферми вона знайшла під деревом свіжу траву, а за поламаною частиною огорожі – купу смачного листя. Далі корова може вийти далеко за межі паркану, дістатися дороги і поступово заблукати.

Хранитель обітниці

Джонатан, усвідомлюючи серйозність шлюбних обітниць, які він давав ЛаШонн, із запинкою повторив урочисте “Обіцяю”. “Як можна давати ці обітниці і не вірити в можливість їх виконати?” – подумав він. Тягар від узятих зобов’язань залишився навіть після шлюбної церемонії. Після вечірки Джонатан повів свою дружину до церкви, де понад дві години молився, аби Бог допоміг йому виконати обіцянку любити ЛаШонн і турбуватися про неї.

Замки любові

Я здивовано дивилася на сотні тисяч замків, що висять на всіх можливих частинах Моста Мистецтв у Парижі. На багатьох із них були вигравірувані ініціали закоханих. Пішохідний міст через Сену потопав у символічних освідченнях у “вічному” коханні. У 2014 році загальна вага замків досягла п’ятдесяти тон, через що частина перил обрушилася в річку. Виникла необхідність прибрати замки.

Занадто грішна?

“Якщо я торкнуся Біблії, вона обпече мої руки”, – сказала вчителька англійської мови в коледжі. Моє серце завмерло. В романі, який ми читали того ранку, містилося посилання на біблійний вірш, і я витягла Біблію, аби його прочитати. Вчителька це помітила і прокоментувала. Здавалося, що вона вважала себе надто грішною для прощення, а я не набралася сміливості, щоб розповісти їй про Божу любов і про те, що ми завжди можемо шукати Божого прощення.