Я здивовано дивилася на сотні тисяч замків, що висять на всіх можливих частинах Моста Мистецтв у Парижі. На багатьох із них були вигравірувані ініціали закоханих. Пішохідний міст через Сену потопав у символічних освідченнях у “вічному” коханні. У 2014 році загальна вага замків досягла п’ятдесяти тон, через що частина перил обрушилася в річку. Виникла необхідність прибрати замки.

Наявність величезної кількості “замків любові” свідчить про велике прагнення людей мати тверде запевнення у коханні. В старозавітній книзі Пісня над піснями описується діалог між коханими людьми. Жінка висловлює бажання убезпечити любов, благаючи свого коханого: “Поклади ти мене, як печатку на серце своє, як печать на рамено своє” (Пісн. 8:6). Вона хотіла на сто відсотків бути впевненою, що його любов незмінна, як відтиск печаті на серці або кільце на пальці.

Висловлене у Пісні над піснями бажання вічної романтичної любові вказує на новозавітну істину в Посланні до ефесян, що ми “запечатані” Божим Духом (Еф. 1:13). Людська любов може бути мінливою, а замки можна зняти з моста, натомість Дух Христа, Який в нас живе, є незмінною печаттю, яка свідчить про Божу нескінченну і віддану любов до кожного зі Своїх дітей.