Після молитви про Боже покликання для подальшого життя, Марк і Ніна вирішили, що їм треба переїхати в центр міста. Вони придбали будинок і розпочали ремонт, але раптом налетів ураган. Марк написав мені текстове повідомлення: “Цього ранку в нас сталася несподіванка. Торнадо, який прийшов з Джефферсон-Сіті, знищив нашу будівлю. Залишилися лише бруски і цеглини. Бог щось готує для нас”.

Неконтрольовані бурі – не єдине, що нас дивує і бентежить. У нещасті важливо не втратити з поля зору Бога.

Природна буря, яка сталася в житті Йова і призвела до втрати майна та смерті його дітей (Йов 1:19), була лише однією з шокуючих несподіванок, яких він зазнав. Перед цим до нього прийшли три посланці з поганими новинами (вв. 13-17).

Одного дня ми можемо перейти від святкування до скорботи, від радіння життю до помирання або до інших життєвих труднощів. Наше життя може швидко зруйнуватися до “брусків та цеглин” у фінансовій, родинній, фізичній, емоційній або в духовній сферах. Однак Бог сильніший за будь-яку бурю. Щоб витримати життєві випробування, нам потрібна віра, зосереджена на Ньому, віра, яка допомагає нам разом з Йовом та іншими сказати: “Нехай буде благословенне Господнє Ім’я!” (в. 21).