Поєднавши в 1450 році друкарський прес з рухомим шрифтом, Йоганн Гутенберг започаткував еру масових комунікацій. Навчання увійшло в раніше недоступні йому соціальні області. В усьому світі зріс рівень письменності. Поява нових ідей призвела до стрімких змін у соціальному та релігійному середовищах. Гутенберг вперше надрукував Біблію. До цього біблійні тексти старанно переписували. На створення одного примірника Біблії йшло близько року наполегливої праці.

Друкарський прес надав людям, таким, як ви і я, привілей мати безпосередній доступ до Біблії. Попри наявність електронних версій, саме завдяки винаходу Гутенберга багато хто користується друкованою Біблією. Те, що колись було недоступне через великі грошові і часові витрати, тепер можна отримати будь-де.

Мати безпосередній доступ до Божої істини – це дивовижний привілей. Автор Книги Приповістей зазначає, що до Божих настанов у Писанні треба ставитися, як до чогось дуже цінного, як до “зіниці” свого ока (Пр. 7:2), і Його слова мудрості треба писати на “таблиці… серця свого” (Пр. 7:3). Прагнучи зрозуміти Біблію і жити відповідно до її мудрості, ми, як писарі, вписуємо Божу істину в свої серця, аби вона була з нами всюди, куди б ми не пішли.