Перші волонтери щоденно виявляли відданість і відвагу, перебуваючи в епіцентрі лиха. Під час нападу на Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку в 2001 році, коли було вбито і поранено тисячі людей, загинуло також понад чотириста рятівників. В пам’ять про них американський сенат назвав 12 вересня Національним днем заохочення.

Хоча таке рішення влади може здатися унікальним, проте апостол Павло вже давно вважав заохочення важливим для зростання церкви. Він закликав молоду церкву в македонському місті Солунь: “Потішайте малодушних, підтримуйте слабих, усім довготерпіть” (1 Сол. 5:14). Хоча церква зазнавала гонінь, апостол Павло заохочував віруючих “завжди дбати про добро один для одного й для всіх” (в. 15). Він розумів, що віруючі, як звичайні люди, можуть мати схильність до відчаю, егоїзму та конфліктності. Однак він також знав, що без Божої допомоги і сили вони не зможуть підтримати один одного.

Сьогодні нам усім так само потрібна підтримка, і нам усім її треба надавати іншим. Проте ми не можемо це робити власними силами. Ось чому настільки обнадійливим є підбадьорення апостола Павла: “Вірний Той, Хто вас кличе, – Він і вчинить оте” (в. 24). З допомогою Господа Ісуса Христа ми здатні щодня підтримувати один одного.