Плямиста цикада-ліхтарниця є красивою комахою з крапчастими зовнішніми крилами і з яскраво-червоними плямами на внутрішніх крилах, які виблискують під час польоту. Втім її краса дещо обманлива. В США цю комаху вперше помітили в 2014 році, і її вважають інвазивною, тобто вона може зашкодити навколишньому середовищу та економіці. Цикада-ліхтарниця буде “їсти зсередини фактично усі деревні рослини”, в тому числі вишню та інші фруктові дерева, лишаючи слиз, який призводить до цвілі, що повністю нищить дерева або робить їх неплодоносними.

В оповіді про Адама і Єву сказано про іншу небезпеку. Змій, сатана, спокусив подружжя до вияву непокори Богу, підбуривши їх з’їсти заборонений плід, аби вони стали, “немов Боги” (Бут. 3:1-7). Однак чому вони послухали змія? Невже Єву спокусили лише одні його слова, чи ж у ньому було ще щось принадне? Писання натякає, що сатана був створений красивим (Єз. 28:12). Однак він піддався тій же спокусі, якою сам спокушав Єву: “Уподібнюсь Всевишньому!” (Іс. 14:14; Єз. 28:9).

Будь-яка краса, яка є в сатані, обманлива (Бут. 3:1; Ів. 8:44; 2 Кор. 11:14). Впавши сам, він тепер намагається знищити інших або завадити їхньому зростанню. Однак з нами Той, Хто набагато сильніший! Ми можемо звернутися до Ісуса, до нашого прекрасного Спасителя.