Я зустрів старого друга, який розповів мені про свої плани на майбутнє. Визнаю, що мені це здавалося занадто гарним, аби бути правдою. Однак упродовж декількох місяців після нашої розмови його музична група була всюди – від перших позицій у радіочартах до використання їхніх хітів у телерекламі. Його зліт на вершину слави був неймовірним.

Можна бути одержимим ідеєю набуття ваги та здобуття великого і швидкого успіху. Однак у притчах про гірчичне зерно і розчину Царство Небесне (Боже правління на землі) порівнюється з малими, непомітними і, на перший погляд, незначними речами, які діють повільно і поступово.

Царство Боже відображає свого Царя. Місія Христа під час Його земного служіння розвивалася поступово, як зерно в землі або закваска в тісті. Однак Він піднісся. Як дерево з землі, і як хліб у печі. Ісус піднісся.

Ми покликані жити згідно з Його принципами наполегливості і поступовості. Ми покликані протистояти спокусі взяти все у свої руки, захопити владу і виправдовувати свої дії наслідками, які ці дії можуть принести. Дерево, на яке “птаство небесне злітається, і кублиться в віттях його” (в. 32), і хліб, який забезпечує трапезу, буде не нашою працею, а працею Христа.