Це був літній військовий ветеран з грубою зовнішністю і з ще грубішим язиком. Одного дня турботливий друг запитав у нього про його духовні переконання. Чоловік одразу зневажливо відповів: “У Бога немає місця для такого, як я”.

Можливо, то були просто манери “міцного горішка”, однак його слова зовсім далекі від істини! У Бога є місце для грубих, обтяжених провиною і для тих, кого не вважають гідним належати до Його громади і процвітати в ній. Це було очевидним від самого початку служіння Ісуса, коли Він обрав Своїми учнями неочікуваних для цієї ролі людей. По-перше, Ісус обрав декількох рибалок з Галілеї, “представників не нашого кола”, на думку мешканців Єрусалима. Він також обрав митника Матвія, який стягував гроші з пригноблених співвітчизників. Крім того, Ісус запросив ще одного Симона – зилота (Мр. 3:18).

Нам небагато відомо про цього Симона (не Симона Петра), однак нам дещо відомо про зилотів. Вони з ненавистю ставилися до таких зрадників, як Матвій, які багатіли завдяки співробітництву з римлянами. Втім Ісус обрав Симона разом із Матвієм і зробив їх Своїми учнями.

Не вважайте когось занадто “поганим” для Ісуса. Господь сказав: “Не прийшов Я, щоб праведних кликати до покаяння, а грішних” (Лк. 5:32). У Нього багато місця для “складних особистостей”, таких як ви і я.