Зайшовши до місцевого притулку для безхатченків, ми побачили купи пожертвуваного взуття. Директор запросив нашу молодіжну групу допомогти розсортувати груди взуття. Увесь той ранок ми шукали відповідні пари і рядами розставляли їх на бетонній підлозі. Під кінець дня ми викинули більше половини черевиків через їх непридатність для подальшого користування. Хоча притулок не міг заборонити людям приносити неякісні речі, він відмовився давати безхатченкам таке взуття.

Ізраїльтяни також приносили Богу жертви поганої якості. Промовляючи через пророка Малахію, Господь дорікнув їм за те, що вони приносили в жертву сліпих, кульгавих або хворих тварин, тоді як у них були і здорові тварини (Мал. 1:6-8). Бог висловив Своє незадоволення (в. 10), підтвердив Свою гідність і покарав ізраїльтян за те, що краще вони тримали для себе (в. 14). Однак Бог також обіцяв послати Месію, Чия любов і благодать змінять їхні серця і спонукатимуть до приношень, які радуватимуть Господа (Мал. 3:1-4).

Іноді може виникати спокуса віддати Богу залишки. Ми славимо Його і очікуємо, що Він дасть нам все, а самі приносимо крихти. Розмірковуючи про все, що зробив для нас Бог, будемо захоплюватися Ним і приносити Йому найкраще.