Моя машина потребувала ремонту. Автомайстерня, де я її залишив, була неподалік, усього за милю від мого дому. Отже, я вирішив дістатися додому пішки. Ідучи біля жвавої дороги, я звернув увагу, що всі інші рухалися дуже швидко.

Нічого дивного – машини рухаються швидше за перехожих. Ідучи додому, я усвідомив, що ми звикли до швидкого руху. Завжди. Також я подумав, що часто так само очікую від Бога швидких дій. Я хочу, аби Його плани узгоджувалися з моїм швидким розкладом.

Коли Ісус жив на землі, Його неспішність іноді розчаровувала Його друзів. В Євангелії від Івана розповідається, як Марія і Марфа сповістили Ісуса, що їхній брат захворів. Вони знали, що Ісус може допомогти (вв. 11:1-3). Однак Він прибув тільки через чотири дні після смерті Лазаря (в. 17). “І Марта сказала Ісусові: «Коли б, Господи, був Ти отут, – то не вмер би мій брат»” (в. 21). Вона вважала, що Ісус прийшов не так швидко, як хотілося б. Однак у Нього були інші плани – воскресити Лазаря (вв. 38-44).

Вам знайомий відчай Марфи? Мені – так. Іноді я прагну, аби Ісус швидше відповів на молитву. Іноді здається, наче Він спізнюється. Натомість розклад Ісуса відрізняється від нашого. Він здійснює рятівну працю за Своїм розкладом, не за нашим. Остаточний результат Божої праці виявляє Його славу і доброту, показуючи, що Його плани кращі за наші.