У казці “ Дивовижний чарівник країни Оз ” дівчинка Дороті, опудало Страшило, Бляшаний Лісоруб і Лякливий Лев повертаються до Чарівника з мітлою Лихої Відьми Заходу. За це він обіцяв їм виконати чотири бажання: повернути Дороті додому, дати розум опудалу Страшилу, серце – Бляшаному Лісорубу і сміливість – Лякливому Леву. Однак тепер він каже їм прийти завтра.

Поки вони благають Чарівника допомогти, песик Тото стягує завісу, за якою ховається Чарівник. Виявляється, що він зовсім не чарівник, а лякливий і неспокійний чоловік з Небраски.

Відомо, що в автора книги Лаймена Френка Баума були серйозні проблеми з вірою в Бога, і цим оповіданням він хотів сказати, що ми здатні самостійно вирішувати всі свої проблеми.

Натомість апостол Іван за “завісою” бачить Того, Хто по-справжньому Чудовий. Від побаченого Івану бракує слів (він часто вживає прикметник “подібний”), однак його думка зрозуміла: Бог сидить на престолі посеред кришталевого моря (Об. 4:2, 6). Якими б не були наші земні труднощі (Об. 2–3), Бог активно працює над їх вирішенням, аби ми відчули Його мир і спокій.