Неподалік від мого дому є господарський магазин з великою зеленою кнопкою в одному з його відділів. Якщо продавця немає на місці, ви тиснете на кнопку, і тоді вмикається таймер. Якщо вас не обслужили упродовж хвилини, ви отримуєте знижку на придбаний товар.

Ми часто схожі на покупця, якому подобається швидке обслуговування. Але як це виглядає, якщо ви по той бік прилавка і повинні поспішати? Багато з нас почуваються загнаними у виконанні своєї роботи, безкінечно перевіряють пошту і перебувають у напрузі від необхідності вкластися в щільний графік. Тактика швидкого обслуговування в господарському магазині проявляється в усіх сферах нашого життя, створюючи культуру поспіху.

Коли Бог наказав ізраїльтянам дотримуватися суботи, Він додав важливу причину: “І будеш пам’ятати, що був ти рабом в єгипетському краї” (Повт. 5:15). Через часові обмеження, запроваджені фараоном, ізраїльтяни мали працювати безперервно (Вих. 5:6-9). Тепер, отримавши свободу, вони мали щотижня виділяти цілий день на відпочинок для себе і для тих, хто на них працював (Повт. 5:14). Тепер, під Божим правлінням, не мало бути захеканих людей.

Як часто ви працюєте до цілковитого виснаження або втрачаєте терпіння стосовно тих, хто змушує вас чекати? Зробіть собі та іншим перерву. Культура поспіху – не Божа модель, а фараона.