У дитинстві майбутнього богослова Брюса Уера розчарував уривок з 1 Петра 2:21-23, який закликає нас уподібнюватися Ісусу Христу. Про своє дитяче обурення Уер написав у книзі “ Людина Ісус Христос ”. “Я вирішив, що це нечесно, особливо в контексті слів про необхідність іти слідами Того, Хто «не вчинив… гріха». Неймовірно… Я ніяк не міг зрозуміти, як Бог міг це вимагати від нас”.

Я розумію, чому Уер вважав цей біблійний заклик таким важким! У старому гімні містяться рядки: “Бути, як Ісус, бути, як Ісус. Я прагну бути таким, як Він”. Однак Уер правильно зауважив, що ми нездатні це зробити. Самостійно ми ніколи не уподібнимося Ісусу Христу.

Проте ми не самотні. Божі діти отримали Святого Духа, аби в нас міг відображатися Христос (Гал. 4:19). Отже, не дивно, що у великому розділі про Святого Духа апостол Павло сказав: “Бо кого Він передбачив, тих і призначив, щоб були подібні до образу Сина Його” (Рим. 8:29). Бог доведе до кінця Свою працю в нас. І Він це зробить через Духа Ісуса, що в нас живе.

Приймаючи працю Духа в нас, ми по-справжньому уподібнюємося Ісусу. Як чудово знати про це велике Боже бажання для нас!