Британська телеведуча Люсі Уорслі, як і більшість публічних людей, іноді отримує дошкульні листи. У даному випадку мова йде про незначний дефект мови, через який вона невиразно вимовляє звук “р”. Одного разу глядач написав їй: “Люсі, скажу прямо: будь ласка, спробуй краще слідкувати за своєю вимовою або ж видали зі своїх текстів слова зі звуком « р» . Мені важко дивитися твої програми, бо твоя вимова дратує мене. З повагою, Даррен”.

Декого нетактовні коментарі можуть спонукати відповісти в такому ж дусі. Однак Люсі відповіла так: “Даррен, я думаю, що ви вдалися до анонімності інтернету, аби сказати мені те, що ймовірно б не сказали мені у вічі. Будь ласка, подумайте над своїми недобрими словами! Люсі”.

Стримана відповідь Люсі спрацювала. Даррен вибачився і пообіцяв більше ніколи і нікому не надсилати подібні листи.

У книзі Приповістей сказано: “Лагідна відповідь гнів відвертає, а слово вразливе гнів підіймає” (Пр. 15:1). Гнівлива людина розбурхує сварку, а терпелива людина, навпаки, її заспокоює (в. 18). Якщо ми отримуємо критичне зауваження від колеги, уїдливий коментар від члена родини або дошкульну відповідь від незнайомця, у нас є вибір: відповісти гнівом, роздмухуючи полум’я, або загасити спокійними словами.

Боже, допоможи нам говорити так, щоб відвертати гнів і допомагати грубіянам змінитися.