Джейсон верещав, коли батьки відвели його до Емі. Дворічний Джейсон вперше опинився в дитячій кімнаті, поки його батьки перебували на богослужінні, і він цьому зовсім не радів. Емі запевнила їх, що все буде добре. Вона намагалася заспокоїти хлопця іграшками і книжками, качаючи його в кріслі, ходячи з ним, просто стоячи і кажучи, наскільки все буде весело. Втім усі ці спроби призвели до ще більших сліз і гучнішого плачу. Тоді Емі прошепотіла Джейсону чотири простих слова: “Я буду з тобою”. І він швидко заспокоївся.

Перед Своїм розп’яттям Ісус Христос сказав учням схожі слова: “І вблагаю Отця Я, – і Втішителя іншого дасть вам, щоб із вами повік перебував, – Духа правди” (Ів. 14:16-17). Після воскресіння Він дав їм обітницю: “Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!” (Мт. 28:20). Невдовзі Господь Ісус вознісся на небо, однак Він послав Святого Духа, аби Він “перебував” і жив з Його народом.

Якщо ми плачемо, то відчуваємо утіху і мир від Духа Божого. Якщо ми не знаємо, що робити, то отримуємо Його провід (Ів. 14:26). Він допомагає нам краще розуміти Бога (Еф. 1:17-20). Він підтримує нас у наших немочах і молиться за нас (Рим. 8:26-27).

Дух перебуває з нами вічно.