У 2020 році через спалах коронавірусу світ охопив страх. Люди опинилися на карантині, кордони країн закрилися, авіарейси і масові заходи були скасовані. Люди, які жили в місцевостях, де не було випадків захворювання, все одно боялися підхопити вірус. Грейам Дейві, експерт з питань хвилювання, вважає, що негативні новини по телебаченню “ще більше сповнюють нас смутком і хвилюванням”. У соціальних мережах став поширюватися мем. Чоловік, який дивиться теленовини, запитує, як позбутися хвилювання. У відповідь інша людина в кімнаті встала і вимкнула телевізор, припускаючи, що відповіддю може бути зміна фокуса!

У 12-му розділі Євангелії від Луки Господь дає пораду, як перестати хвилюватися: “Шукайте отож Його Царства” (в. 31). Ми шукаємо Божого Царства, якщо зосереджуємо увагу на обітниці небесної спадщини для віруючих. Якщо ми опиняємося в складних обставинах, то можемо змінити наш фокус і нагадувати собі, що Бог нас бачить і знає наші потреби (вв. 24-30).

Ісус підбадьорював учнів: “Не лякайся, черідко мала, бо сподобалося Отцю вашому дати вам Царство” (в. 32). Богу подобається нас благословляти! Прославте Його, знаючи, що Він турбується про нас більше, ніж про небесних птахів і про польові квіти (вв. 22-29). Навіть у складні часи ми можемо читати Писання, молитися за Божий мир і довіряти доброму і вірному Богу.