Коли Джеймсу було всього шість років, його старший брат Девід трагічно загинув на льодовому катку. Це сталося за день до чотирнадцятиріччя Девіда. Наступні роки Джеймс всіляко намагався утішити свою матір Маргарет, яка в глибокій скорботі іноді нагадувала собі, що її старший син ніколи не зазнає труднощів дорослого життя. Десятиліттями пізніше ця думка надихне Джеймса Баррі на створення улюбленого дитячого персонажа Пітера Пена, який ніколи так і не став дорослим. Як квітка пробивається крізь асфальт, так і добро з’являється навіть через твердий ґрунт немислимого болю.

Якою втіхою слугує думка, що Бог Своєю мудрістю може породити добро навіть у найгірших ситуаціях. Чудову ілюстрацію надає старозавітна історія про Рут. Ноомі втратила двох синів, залишившись без засобів для існування. Її овдовіла невістка Рут вирішила залишитися з Ноомі, аби їй допомагати і поклонятися її Богу (Рут. 1:16). Врешті-решт Божа турбота принесла їм несподівану радість. Рут знову вийшла заміж і народила сина: “І назвали ім’я йому: Овед. А він – батько Єссея, Давидового батька” (Рут. 4:17). Про нього також буде згадано в родоводі Ісуса Христа (Мт. 1:5).

Божа ніжна милість перевершує наше розуміння і виявляється в несподіваних для нас місцях. Продовжуйте чекати! Можливо, ви побачите її саме сьогодні!