Місяць: Травень 2021

Таємний дарувальник

Крістофер, ветеран з інвалідністю, з часом став відчувати серйозні труднощі в повсякденній роботі. Йому було потрібно більше часу, болі ставали сильнішими. Проте він робив усе можливе, щоб допомогти дружині та дитині. Перехожі бачили, як він щотижня підстригає газон ручною косаркою.

Чи варте воно?

Під час повстання Сімба в 1964 році в Конго бунтівники взяли в полон Хелен Розвере, англійську місіонерку-лікарку. У полоні вона зазнала жахливого насилля з боку викрадачів. У наступні дні вона задавала собі лише одне питання: “Чи варто було служити?”

“Мертва зона”

У 2019 році на вершині гори Еверест альпініст побачив свій останній світанок. Він вижив під час небезпечного сходження на гору, втім помер по дорозі назад через нестачу кисню. Медичний фахівець закликає альпіністів не думати про досягнуту вершину, а одразу спускатися вниз, пам’ятаючи, що вони перебувають у “мертвій зоні”.

А у нас для вас чудовий конкурс!

Розпочинаємо КОНКУРС: “Краса навколо нас”

 

Пропонуємо вам стати автором обкладинки річного видання “Хліб Наш Насущний” на 2022 рік.

РОБІТЬ ФОТО ВАШИХ УЛЮБЛЕНИХ МІСЦЬ, надсилайте нам найяскравіші, незвичайні та креативні!

Озирніться навколо себе, зверніть увагу на те, яке прекрасне Боже творіння, порадійте і знайдіть, за що подякувати Йому!

Умови конкурсу!

Фотографії повинні бути:

  • Зроблені особисто вами.
  • Пейзажні: в кадрі не повинно бути людей, тварини можуть бути присутніми, але невеликим…

Райдужне сяйво

Під час походу в гори Едріан опинився серед низьких хмар. Позаду нього світило сонце. Він подивився вниз і побачив не лише свою тінь, але і яскраве сяйво, відоме як Брокенський привид. Це явище нагадує райдужне сяйво, що колом охоплює тінь людини. Воно виникає тоді, коли від нижніх хмар відбивається сонячне світло. Едріан назвав це “чудовим переживанням”, від якого він перебував у неймовірному захваті.

Зацвісти знову

При наявності достатньої кількості сонячного світла та води яскраві польові квіти вкривають великі території штату Каліфорнія, наприклад, Долину Антилоп і гору Фігероа. Що ж відбувається в разі посухи? Науковці виявили, що насіння багатьох польових квітів, замість того щоб проростати, залишаються в ґрунті на довгий термін. Коли посуха проходить, ці насінини дають сходи, і земля знову покривається рослинами.

Відважна любов

Четверо капеланів не були відомими героями. Однак холодної лютневої ночі 1943 року, коли під час Другої світової війни їхній пасажирський корабель “ Дорчестер ” атакували біля побережжя Гренландії, усі четверо робили все можливе, аби заспокоїти сотні наляканих солдат. У той час як корабель тонув і поранені намагалися сісти в переповнені рятівні човни, капелани заспокоювали натовп “проповіддю відважності”, як сказав один із вцілілих.

Увімкніть нейтральну передачу

Переді мною на автомобільній мийці стояв чоловік, який очевидно був дуже заклопотаний. Заплативши гроші працівнику станції, він заїхав на автоматизовану доріжку і продовжив їхати. Працівник автомийки почав йому кричати: “Нейтральна передача! Нейтральна передача!” Втім водій уже закрив вікно і нічого не чув. Він пронісся крізь автомобільну мийку всього за чотири секунди, ледве намочивши свій пікап.