Під час повстання Сімба в 1964 році в Конго бунтівники взяли в полон Хелен Розвере, англійську місіонерку-лікарку. У полоні вона зазнала жахливого насилля з боку викрадачів. У наступні дні вона задавала собі лише одне питання: “Чи варто було служити?”

Розмірковуючи про ціну слідування за Ісусом, Хелен відчула, що до неї промовляв Бог. Роками пізніше вона зазначила в інтерв’ю: “У ті жахливі миті під час повстання мені здавалося, що ціна занадто велика, втім Господь мені сказав: «Потрібно змінити запитання. Не питай, чи гідна таких страждань твоя справа. Запитай, чи гідний їх Я?»” Вона витримала той біль і дійшла висновку: “Відповіддю завжди має бути: «Так, Він вартий»”.

Завдяки Божій благодаті під час тих жахливих страждань Хелен Розвере вирішила, що Спаситель, Який заради неї помер, вартий того, аби попри все іти за Ним. Її слова “Він вартий” нагадують хвалу, яка звучить Ісусу Христу в книзі Об’явлення: “І казали вони гучним голосом: «Достойний Агнець, що заколений, прийняти силу, і багатство, і мудрість, і міць, і честь, і славу, і благословення!»” (Об. 5:12).

Спаситель, повністю віддавши Себе, постраждав, пролив кров і помер заради нас, аби ми могли даром отримати вічне життя і надію. Він заслуговує на всю нашу хвалу. Він достойний!