Переді мною на автомобільній мийці стояв чоловік, який очевидно був дуже заклопотаний. Заплативши гроші працівнику станції, він заїхав на автоматизовану доріжку і продовжив їхати. Працівник автомийки почав йому кричати: “Нейтральна передача! Нейтральна передача!” Втім водій уже закрив вікно і нічого не чув. Він пронісся крізь автомобільну мийку всього за чотири секунди, ледве намочивши свій пікап.

Ілля виконував місію. Він служив Богу великими справами. Щойно він здобув перемогу над пророками Ваала в надприродній битві, яка його спустошила (див. 1 Цар. 18:16-39). Тепер він потребував спокою. Бог привів Іллю до гори Хорив, де Він раніше з’являвся Мойсею. Господь знову з’явився, втім не у великому вітрі, не в землетрусі і не у вогні. Натомість Бог звернувся до Іллі тихим лагідним голосом. “Як почув це Ілля, то закрив своє обличчя плащем своїм, та й вийшов” до Бога (1 Цар. 19:13).

Ми з вами також виконуємо місію. Ми намагаємося зробити великі справи для Спасителя. Втім, якщо ніколи не вмикати “нейтральну передачу”, можна пронестися крізь життя і пропустити вилив Святого Духа. А Господь нам шепоче: “Вгамуйтесь та знайте, що Бог Я” (Пс. 45:11). Отже, включіть нейтральну передачу!