Каден, вісімнадцятирічний юнак, готувався до вступу в коледж. Він також займався служінням у школі, де навчався, і планував нести подібне служіння в коледжі. Хлопець заощадив зароблені кошти і мав чудові плани стосовно нової роботи. Каден ставив перед собою амбітні цілі, і все йшло за планом.

Однак весною 2020 року пандемія все змінила.

У коледжі Кадену сказали, що перший семестр він імовірно буде навчатися онлайн. У служінні виникла пауза. Плани стосовно роботи зруйнувалися через закриття підприємства. Каден був у відчаї. І тоді його друг процитував йому слова відомого професійного боксера: “У кожного є плани, допоки людина не зазнає удару”.

У Книзі Приповістей сказано, що якщо ми ввіряємо Богу всі свої справи, Він Сам скоригує наші плани і все робитиме відповідно до Своєї волі (Пр. 16:3-4). Втім по-справжньому присвятити себе Богу не завжди просто, бо це вимагає відкритості до Божого проводу і готовності підкорятися Його планам (Пр. 16:9; 19:21).

Несправджені надії приносять розчарування, втім наш обмежений погляд на майбутнє ніколи не зрівняється з Божим всезнаючим розумінням. Присвячуючи себе Йому, можна не сумніватися, що Він і досі з любов’ю направляє наші кроки, навіть якщо ми не бачимо дорогу попереду (Пр. 16:9).