Чоловік ввійшов до невеликого цілодобового магазину в австралійському місті Вуллонгонг, поклав на прилавок банкноту номіналом у двадцять доларів і попросив її розміняти. Коли працівник магазину відкрив касовий апарат, відвідувач вийняв пістолет і наказав віддати йому всі гроші, що працівник магазину одразу й зробив. Чоловік забрав гроші і втік, залишивши на прилавку двадцятидоларову банкноту. Скільки ж грошей він забрав з касового апарата? П’ятнадцять доларів.

Іноді всі ми чинимо безглуздо, навіть якщо намагаємося зробити правильні речі. Головне – це висновки, які ми робимо з безглуздої поведінки. Без виправлення наші погані рішення можуть стати звичками, які негативно вплинуть на наш характер, і ми станемо нерозумними, яким “серця бракує” (Екл. 10:3).

Нам іноді складно усвідомити власне безглуздя, бо це потребує додаткових зусиль. Можливо, нам треба проаналізувати недолік свого характеру, що доволі болісно. Або ж нам потрібно визнати, що прийняте рішення було поспішним, і наступного разу нам треба бути уважнішими.

Проте Бог може використати наше безглуздя, аби нас дисциплінувати. Покарання “в теперішній час не здається потіхою”, втім згодом воно приносить добрий плід (Євр. 12:11). Приймаймо Божу дисципліну і просімо Його зробити нас такими синами і дочками, якими Він хоче нас бачити.