Протягом 15-ти років Майк Бьорден проводив зустрічі у власному сувенірному магазині, на яких підбурювався прояв ненависті. Втім у 2012 році його погляди зазнали змін, коли дружина почала висловлювати сумніви стосовно доречності його діяльності. Він усвідомив хибність своїх расистських поглядів і більше не хотів бути такою людиною. Це рішення призвело до помсти з боку озброєного угрупування, яке виселило його родину з будинку, який вона винаймала в одного із членів угрупування.

До кого ж Майк звернувся по допомогу? Він несподівано пішов до місцевого чорношкірого пастора, до якого раніше виявляв ворожість. Пастор і його церква на певний час забезпечили родину Майка житлом та їжею. Коли пастора Кеннеді запитали, чому він погодився допомогти, той відповів: “Ісус Христос робив непопулярні речі. Якщо є потреба в допомозі, ви маєте робити те, що хоче від вас Бог”. Пізніше Майк у церкві вибачився перед чорношкірою громадою за те, що раніше сприяв поширенню ненависті.

У Нагірній проповіді Ісус навчав деяким непопулярним ідеям: “Хто просить у тебе – то дай… Любіть ворогів своїх… і моліться за тих, хто вас переслідує” (Мт. 5:42, 44). Хоча це може виглядати проявом слабкості, насправді джерелом подібних учинків є Божа сила.

Той, Хто нас навчає, є Тим, Хто допомагає нам вести цей незвичний спосіб життя.