На думку багатьох істориків, атомна ера розпочалася 16 липня 1945 року після першого ядерного вибуху у віддаленій пустелі штату Нью-Мехіко. Втім грецький філософ Демокрит (460–370 рр. до Р. Х.) досліджував існування та силу атома задовго до того, як були винайдені прилади, за допомогою яких можна побачити ці крихітні складові всесвіту. Демокрит збагнув дещо більше, ніж міг побачити, наслідком чого стала атомна теорія.

У Святому Письмі сказано, що суттю віри є прийняття невидимого. У Посланні до євреїв ми читаємо такі слова: “Віра – то підстава сподіваного, доказ небаченого” (Євр. 11:1). Ця впевненість не є наслідком позитивного мислення чи прийняття бажаного за дійсне. Це віра в живого істинного Бога, Якого ми не бачимо, втім існування Якого є найправдивішою дійсністю у всесвіті. Божа дійсність відображена в Його творінні (Пс. 18:2) і була розкрита через Його Сина Ісуса Христа, Який прийшов показати любов Отця до нас (Ів. 1:18).

Апостол Павло сказав, що саме в Бозі “ми… живемо, і рухаємось, і існуємо” (Дії 17:28). Отже, ми “ходимо вірою, а не видінням” (2 Кор. 5:7). Однак ми ходимо не самотою. На кожному кроці нашого шляху з нами йде невидимий Бог.