Біля мене сидить мій старий пес і кудись дивиться вдалечінь. Про що він думає? Точно знаю, що він не думає про смерть, бо собаки цього не розуміють. Тварини не думають про майбутнє життя. Однак ми думаємо. Яким би не був наш вік, стан здоров’я або фінансовий стан, усі ми інколи замислюємося про смерть, бо в нас, на відміну від тварин, є розуміння (Пс. 48:21). Ми знаємо, що помремо, і нічого з цим не можемо вдіяти. “Жодна людина не викупить брата, не дасть його викупу Богові” (в. 8). Немає таких грошей, які б могли врятувати нас від смерті.

Втім вихід є. “Визволить Бог мою душу із влади шеолу, – твердить псалмоспівець, – бо Він мене візьме” (в. 16; дослівно: “Він мене прийме”). Роберт Фрост сказав: “Дім – це місце, де вас приймуть, коли ви туди прийдете”. Бог врятував нас від смерті через Свого Сина Ісуса Христа, Який “дав Самого Себе на викуп за всіх” (1 Тим. 2:6). Отже, Господь Ісус обіцяв, що Він прийме нас до Себе, коли настане наш час (Ів. 14:3).

Коли мій час настане, тоді Господь Ісус, Який заплатив Богу ціну за моє життя, радо привітає мене в оселі Свого Небесного Отця.