Я бачив її зранку кожного дня. Ця жінка займалася спортивною ходьбою. У той час, коли я відвозив дітей до школи, вона вже йшла по дорозі. Одягнувши навушники і яскраві шкарпетки по самі коліна, вона йшла, контролюючи свої рухи і зберігаючи постійний контакт ніг із землею. Цей вид спорту відрізняється від бігу. Спортивна ходьба, як і біг, потребує значної енергії, уваги та сили, тому що під час цієї ходьби людина мусить стримувати своє тіло від природного імпульсу бігти.

Секрет полягає в триманні сили під контролем. Часто може здаватися, що біблійне смирення, як і спортивна ходьба, є проявом слабкості. Однак це не так. Смирення – це не применшення наших сил чи здібностей, а зберігання їх під контролем, подібно до того як вищезгадана жінка контролювала свої руки, ноги та стопи.

Слова пророка Михея “ходити сумирно” є закликом до нас стримувати своє прагнення діяти швидше за Бога. Пророк закликає “чинити правосуддя і милосердя любити” (Мих. 6:8), що може спонукати нас до швидких дій. Це бажання зрозуміле, тому що у світі так багато несправедливості. Однак ми маємо перебувати під Божим проводом та контролем. Наша мета – побачити втілення Його волі та намірів у запровадженні Його правління на землі.