Озеро Байкал – найглибше озеро у світі. Його глибина сягає близько двох кілометрів, ширина – вісімдесят кілометрів, а довжина – шістсот сорок! Це величне озеро містить одну п’яту частину всіх поверхневих прісних вод у світі. Однак до цієї води вкрай складно дістатися. Озеро Байкал розташоване в Сибірі – в одному з найбільш віддалених регіонів Росії. Іронічно, що за наявності такої великої потреби у воді на планеті, величезні запаси води приховані в місці, до якого мало хто може дістатися.

Попри віддаленість Байкалу, існує невичерпне джерело життєдайної води, яке доступне всім, хто її найбільше потребує. Біля криниці в Самарії Ісус заговорив до жінки, яка відчувала велику духовну спрагу. Хто міг втамувати її спрагу? Звісно, Сам Ісус.

Жінка прийшла до криниці за водою, однак Ісус запропонував їй дещо краще: “Кожен, хто воду цю п’є, буде прагнути знову. А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне” (Ів. 4:13-14).

Багато речей у цьому світі обіцяють нам задоволення, втім ніщо не може остаточно втамувати спрагу наших сердець. Тільки Ісус може по-справжньому втамувати нашу духовну спрагу, і Його забезпечення доступне всюди і для кожного.