Відкривши поштову скриньку, Еллен побачила об’ємний конверт, відправлений її дорогою подругою. Кілька днів тому Еллен розповіла подрузі про проблеми в стосунках. Вона з нетерпінням розкрила пакунок і виявила в ньому кольорове намисто з бусин та листівку зі словами: “Шукай Божих шляхів”. Еллен усміхнулася, одягаючи намисто.

Книга приповістей Соломонових є збіркою мудрих висловлювань, багато з яких написані царем Соломоном, наймудрішою людиною свого часу (1 Цар. 10:23). Тридцять один розділ книги, починаючи з основного послання, що міститься в Приповістей 1:7, закликає читача дослухатися до мудрості та уникати безглуздя: “Страх Господній – початок премудрости”. Мудрість (розуміння, що і коли треба робити) приходить від пошуку Божих шляхів. У вступі до книги написано: “Послухай, мій сину, напучення батька свого, і не відкидай науки матері своєї, – вони-бо хороший вінок для твоєї голови, і прикраса на шию твою” (Пр. 1:8-9).

Подруга Еллен направила її до Джерела мудрості, якої вона потребувала: “Шукай Божих шляхів”. Її дарунок скерував увагу Еллен до джерела допомоги, якої вона потребувала.

Якщо ми славимо Бога і шукаємо Його шляхів, то отримаємо мудрість, якої потребуємо для вирішення усіх життєвих питань. Усіх.