Чотирнадцять років марсохід “ Оппортьюніті ” безперебійно підтримував зв’язок з людьми в лабораторії реактивного руху НАСА. Сівши на Марс у 2004 році, марсохід пройшов двадцять вісім миль, зробив тисячі фотознімків та проаналізував багато матеріалів. Однак у 2018 році зв’язок між “ Оппортьюніті ” та науковцями припинився через потужну пилову бурю, яка засипала пилом сонячні батареї, позбавивши марсохід енергії.

Чи можемо ми дозволити “пилу” порушити наші стосунки з Тим, Хто перебуває за межами нашого світу? Є певні речі, які можуть стати на заваді нашому спілкуванню з Богом.

Святе Письмо говорить, що наші стосунки з Богом може порушити гріх. “Коли б беззаконня я бачив у серці своїм, то Господь не почув би мене” (Пс. 65:18). Господь Ісус навчає: “Коли стоїте на молитві, то прощайте, як маєте що проти кого, щоб і Отець ваш Небесний пробачив вам прогріхи ваші” (Мр. 11:25). Наше спілкування з Богом може також бути порушене сумнівами та проблемами в стосунках (Як. 1:5-7; 1 Петр. 3:7).

Схоже, що зв’язок з марсоходом припинився назавжди. Втім наші молитви не повинні припинятися. Через дію Святого Духа Бог любляче провадить нас до відновлення нашого спілкування з Ним. Якщо ми каємося у своїх гріхах та звертаємося до Нього, то отримуємо найкращий у світі зв’язок – між нами та святим Богом.