Поклавши Біблію на кафедру, я подивилася на допитливі обличчя, що чекали на початок моєї промови. Я помолилася і приготувалася. Що мені заважало?

“Ти нікчемна. Ніхто тебе взагалі не буде слухати, особливо якщо дізнається про твоє минуле. І Богу ти не потрібна”. Закарбовані в моєму серці та розумі слова, неодноразово мені сказані, призвели до десятилітньої війни з обманом, у який я легко вірила. Я розуміла неправдивість цих слів, однак не могла позбавитись своїх комплексів та страхів. Отже, я відкрила Біблію.

Відкривши текст Приповістей 30:5, я неспішно вдихнула та видихнула, і почала читати вголос: “Кожне Боже слово очищене, щит Він для тих, хто в Нім пристановище має”. Мене сповнив мир, і я, на мить закривши очі, почала ділитися своїм свідоцтвом.

Багато з нас відчуло на собі паралізуючу силу негативних слів чи поглядів інших людей стосовно нас. Втім Божі слова “очищені”, досконалі та незмінні. Якщо ми схильні повірити в негативні погляди стосовно нашої цінності та призначення як Божих дітей, Божа незмінна істина захищає наш розум та серце. Ми можемо повторити слова псалмоспівця: “Твої присуди я пам’ятаю відвіку, о Господи, – і радію” (Пс. 118:52).

Виступаймо проти обману стосовно Бога, себе та інших, замінивши його Святим Письмом.