Шістнадцятого липня 1999 року в Атлантичному океані розбився невеликий літак, яким керував Джон Ф. Кеннеді молодший. Згідно з даними, причиною катастрофи стала поширена помилка, відома як феномен “гігантської руки”. Це явище виникає тоді, коли через погану видимість пілоти втрачають орієнтацію в просторі й забувають покладатися на авіаприлади, аби успішно дістатися пункту призначення.

У житті часто трапляються ситуації, коли ми настільки приголомшені, що почуваємося дезорієнтованими. Невтішний діагноз, смерть близької людини, втрата роботи, зрада друга – такі неочікувані життєві трагедії легко можуть залишити нас з відчуттям дезорієнтації та замішання.

Опинившись у подібних обставинах, ми можемо молитися словами Псалма 42. Через зло та несправедливість псалмоспівець почувається приголомшеним та покинутим. У відчаї він благає Бога надати йому Свій провід, аби він міг безпечно дістатися до бажаної Божої присутності (вв. 3-4). Автор псалма знає, що в Божій присутності він знову віднайде надію та радість.

Про які способи Божого проводу благає псалмоспівець? Про світло істини та запевнення в Божій присутності через Святого Духа.

Якщо ви почуваєтеся дезорієнтованими і покинутими, Божий вірний провід через Його Духа та люблячу присутність може підтримати вас та освітити ваш шлях.