Коли Марсія перебуває серед людей, вона завжди намагається усміхатися іншим. Саме так вона ставиться до всіх людей, яким потрібно побачити дружнє обличчя. Зазвичай їй щиро усміхаються у відповідь. Втім у період, коли всім потрібно було носити на обличчі маски, вона усвідомила, що люди тепер не зможуть побачити її усмішку. “Шкода, – подумала вона. – Однак мене це не зупинить. Можливо, люди по очах зможуть побачити мою усмішку”.

Між іншим, ця ідея має наукове підґрунтя. М’язи, які розташовані біля куточків губ і навколо очей, можуть працювати в тандемі. Цю міміку називають “усмішкою Дюшена” або “усмішкою очима”.

Книга Приповістей також нагадує нам, що “світло очей тішить серце”, а “серце радісне добре лікує” (Пр. 15:30; 17:22). Досить часто Божі діти усміхаються через надприродну радість, яку отримують від Господа. Це Божий дар, що постійно виявляється в нашому житті, у той час як ми підбадьорюємо тих, хто несе важкі тягарі або шукає відповіді на життєві питання. Ця радість може сяяти в нас навіть у часи страждань.

Якщо вам життя здається похмурим, обирайте радість. Нехай ваша усмішка стане вікном надії, що відображає Божу любов і світло Його присутності у вашому житті.