У 2020 році Аліса Мендоза посеред ночі отримала від свого батька незвичайний лист, що надійшов на її електронну пошту. Лист містив настанови, що треба зробити для матері на їхній двадцять п’ятий ювілей спільного життя. Чому це так шокувало? Тому що батько Аліси помер десять місяців тому. Потім вона дізналася: він написав листа і назначив дату його відправлення ще тоді, коли хворів, розуміючи, що може не дожити до цієї дати. Він також оплатив за квіти, які мають бути надіслані його дружині в наступні роки на день її народження та день Святого Валентина.

Ця історія відображає ту любов, про яку докладно описано в Пісні над піснями. “Бо сильне кохання, як смерть” (Пісн. 8:6). Порівняння любові і смерті здається дивним, однак смерть ніколи не відпускає своїх “бранців”, як і справжня любов ніколи не відпускає кохану людину. Книга досягає кульмінації у віршах 6-7, де змальована подружня любов, яка настільки сильна, що “води великі не зможуть [її] згасити” (в. 7).

У Біблії любов між чоловіком та дружиною порівнюється з Божою любов’ю (Іс. 54:5; Еф. 5:25; Об. 21:2). Ісус – жених, а церква – наречена. Бог виявив до нас Свою любов, пославши на смерть Христа, щоб ми не загинули в гріхах (Ів. 3:16). Перебуваємо ми в шлюбі чи ні, пам’ятаймо, що Божа любов сильніша за все, що можна тільки уявити.