У кінці 1890-х шведський місіонер Ерік Лунд відчув Божий поклик відправитися для благовістя в Іспанію. Він відразу ж підкорився. Його діяльність виявилася малоуспішною, однак він не сумнівався в істинності Божого поклику. Одного дня Ерік познайомився там з філіппінцем на ім’я Брауліо Манікан, з яким поділився Євангелієм. Згодом вони разом переклали Біблію на один із місцевих філіппінських діалектів. Пізніше Лунд і Манікан започаткували першу на Філіппінах баптистську місіонерську організацію, через діяльність якої багато людей повірило в Ісуса Христа. Це стало можливим, тому що Лунд, як пророк Ісая, відгукнувся на Божий поклик.

У Книзі пророка Ісаї говориться, як Бог запитав, хто готовий піти виголосити Його суд над народом і надію для майбутніх поколінь. На заклик сміливо відгукнувся Ісая: “Ось я, – пошли Ти мене!” (Іс. 6:8). І хоча перед цим він визнав: “Я чоловік нечистоустий” (в. 5), все одно відгукнувся, бо став свідком Божої святості, усвідомив власну гріховність і отримав Боже очищення (вв. 1-7).

Чи закликає вас Бог щось для Нього зробити? Ви ще й досі вагаєтеся? Якщо так, згадайте все, що Бог вчинив через смерть і воскресіння Ісуса Христа. Він дав нам Святого Духа, аби Той допомагав і направляв нас (Ів. 14:26; 15:26-27). Тому, як Ісая, відповімо: “Пошли мене!”