У 2020 році готель “Дан” у Єрусалимі був перейменований на готель “Корона”. Уряд виокремив цей заклад для людей, які відновлювалися після лікування від COVID-19. Готель став місцем радості та єдності в скрутний час. Оскільки мешканці готелю вже перенесли вірусну інфекцію, вони могли разом співати, веселитися… І вони це робили! У країні з високим рівнем напруги між різними політичними і релігійними групами спільна криза створила місце, де люди могли навчитися сприймати один одного, перш за все, як людей, і навіть стати друзями.

Нам властиво тягнутися до тих, хто здається схожим на нас, хто має схожий досвід, хто розділяє наші цінності. Втім, апостол Павло неодноразово наголошував, що Євангеліє долає всі бар’єри між людьми (2 Кор. 5:15). Завдяки євангельській вістці ми здатні побачити ширшу картину – спільну зломленість і спільну жагу та потребу зцілитися в Божій любові.

Якщо ми від щирого серця віримо, що “вмер Один за всіх”, то більше не будемо керуватися поверхневими припущеннями стосовно інших людей. Натомість “Христова любов спонукує нас” (в. 14) благовістити тим, кого Бог любить більше, ніж ми уявляємо, тобто всім.