У національному лісі Малур у штаті Орегон на коренях дерев росте грибниця медового гриба, яка займає площу в дев’ять квадратних кілометрів і вважається найбільшим живим організмом, який коли-небудь знаходили. Вік гриба оцінюється в понад 2000 років. По мірі свого росту гриб нищив навколишні дерева, обплутуючи кореневу систему сплетіннями – “різоморфами”, – які заглиблюються в ґрунт на три метри. Хоч організм неймовірно великий, проте зародився він з однієї мікроскопічної спори!

Біблія розповідає про один вияв непокори, який спричинив повсюдне засудження, та про один вияв покірності, який це засудження усунув. Апостол Павло порівняв дві особистості – Адама та Ісуса (Рим. 5:14-15). Гріх Адама призвів до засудження та смерті “всіх людей” (в. 12). Через один вияв непокори всі люди стали грішними перед Богом (в. 17). Однак Бог знайшов спосіб вирішити проблему людського гріха. Завдяки жертві Ісуса на хресті Бог дарує нам вічне життя і праведність. Прояв любові та покірності Христа усунув наслідки непокори Адама і дарував “життя [для] всіх людей” (в. 18).

Завдяки Своїй смерті на хресті Ісус пропонує вічне життя кожному, хто в Нього повірить. Якщо ви ще не отримали Його прощення і спасіння, то можете зробити це сьогодні. Якщо ви вже віруюча людина, прославте Бога за великий прояв любові!