Одного разу Джім, фермер у третьому поколінні, прочитав слова, записані в Книзі пророка Малахії: “Хто Ймення Мого боїться… вийдете та поскакаєте, мов ті ситі телята” (Мал. 4:2). Цей текст настільки вразив його, що він у молитві попросив Господа Ісуса дарувати йому вічне життя. Пригадавши, як швидко і радісно поскакали його власні телята, коли він випустив їх зі стійл, Джім нарешті зрозумів Божу обітницю справжньої свободи.

Цю історію розповіла дочка Джіма, коли ми розмірковували над образністю мови в 4-му розділі книги Малахії, де пророк порівняв тих, хто шанував Боже Ймення і лишався Йому вірним, і тих, хто покладався лише на себе (Мал. 4:1-2). Пророк закликав ізраїльтян слідувати за Господом, бо ті нехтували Його принципами благочестивого життя (Мал. 1:12-14; 3:5-9). Малахія спонукав народ жити вірно, бо в майбутньому Бог остаточно покаже різницю між цими двома групами людей. У цьому контексті пророк використав несподіваний образ телят, які скакають. Так він змалював неймовірну радість, яка сповнить вірних людей, коли “зійде Сонце Правди та лікування в промінях Його” (Мал. 4:2).

Господь Ісус є остаточним здійсненням цієї обітниці. Він приніс добру звістку, що справжню свободу можуть отримати всі люди (Лк. 4:16-21). Одного дня в Божому відновленому світі ми в повній мірі відчуємо цю свободу!