Алекса, Сірі та інші голосові віртуальні помічники в електронних пристроях іноді неправильно тлумачать наші слова. Шестирічна дівчинка розповіла новому пристрою, що з’явився в її родині, про печиво та ляльковий будинок, і згодом її мати отримала електронного листа, в якому повідомлялося, що замовлені сім фунтів печива і ляльковий будинок, вартістю в 170 доларів, вже направлялися до них. У Лондоні навіть папуга, який вмів розмовляти, якось зумів без відома своєї хазяйки, яка ніколи в житті нічого не купувала через інтернет, замовити декілька золотистих подарункових коробок. Один чоловік наказав своєму пристрою “ввімкнути світло у вітальні”, на що отримав відповідь: “Десертної кімнати не існує”.

У розмові з Богом таких непорозумінь немає. Він ніколи нічого не переплутає, бо краще за нас знає наші серця. Дух досліджує наші серця і розуміє Божу волю. Апостол Павло у Посланні до римлян сказав, що Бог обіцяв здійснити Свій благий намір зростити нас та уподібнити Своєму Сину (Рим. 8:28). Навіть якщо ми через власні “немочі” не розуміємо, що нам потрібно для зростання, Дух Сам молиться за нас згідно з Божою волею (вв. 26-27).

Не знаєте, як висловити Богу свої думки? Не розумієте, як і про що молитися? Просто скажіть усе, що на серці. Дух зрозуміє і виконає Божу волю.