У своїй праці “Пізнання Бога” Джеймс Пакер (1926–2020) розповідає про чотирьох відомих віруючих, яких він назвав “бобрами Біблії”. Не всі вони були досвідченими богословами, однак кожен із них пізнавав Бога, досліджуючи Святе Письмо подібно до бобрів, які старанно риють землю і гризуть дерева. Пакер зазначив, що пізнавати Бога через вивчення Писання можуть не лише богослови. “Простий читач Біблії і слухач проповіді, сповнений Святим Духом, краще пізнає Бога і Спасителя, ніж більш освічений богослов, який задовольняється лише дотриманням належних богословських поглядів”.

На жаль, не всі ті, які вивчають Біблію, роблять це зі смиренними серцями і заради кращого пізнання Спасителя та більшого уподібнення Йому. У дні Ісуса Христа були ті, хто читав книги Старого Завіту, однак не розумів, що вони звіщали саме про Нього. “Дослідіть-но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, – вони ж свідчать про Мене! Та до Мене прийти ви не хочете, щоб мати життя” (Ів. 5:39-40).

Чи перебуваєте ви іноді в замішанні, читаючи Біблію? Чи, можливо, взагалі перестали вивчати Святе Письмо? Біблійні “бобри” – не просто читачі Біблії. Вони з молитвою старанно досліджують Писання, аби побачити і відчути Господа Ісуса, про Якого сказано в Біблії.