Місяць: Вересень 2021

Все, що вам треба

Сидячи за обіднім столом, я спостерігала за радісною метушнею навколо мене. Тітки та дядьки, брати та сестри, племінники та племінниці – усі насолоджувалися їжею і раділи можливості бути разом. Я також цьому раділа. Однак раптом подумала: “Ти тут єдина жінка, яка не має власних дітей і власної родини”.

Радісне навчання

В індійському місті Майсур існує школа, яку створили з двох відремонтованих вагонів поїзда. Місцеві освітяни в співпраці з Південно-західною залізничною компанією придбали і реставрували списані вагони. По суті, ці вагони були великими металевими коробками, непридатними для навчання, допоки працівники не розмістили там сходинки, вентилятори, лампи і письмові столи. Працівники також пофарбували стіни і додали кольорові фрески всередині та ззовні. Тепер, завдяки дивовижним змінам, цю школу відвідує шістдесят учнів.

Розуміння Біблії: Поетичні книги

Пориньте в красу поезії!

Поезія може бентежити, особливо якщо ми намагаємося зрозуміти її сенс. А також спантеличувати, якщо автор хотів сказати нам щось важливе. Але Бог вирішив відкрити Себе і Свій план порятунку, зокрема і через біблійну поезію. Розуміння, що таке поезія і як вона влаштована, може допомогти нам краще побачити за її рядками Бога. Приєднуйтесь до нас у дослідженні поезії…

Втеча Іхавода

У “ Легенді про сонну лощину ” Вашингтон Ірвінг розповідає про Іхавода Крейна, шкільного вчителя, який прагнув одружитися на Катріні – чарівній молодій жінці. Ключову роль у цій історії відіграє безголовий вершник, який не дає спокою місцевим жителям. Якось вночі Іхавод зустрічає примарного вершника і з переляку тікає з тієї місцевості. Читачу стає зрозуміло, що цим “вершником” насправді є суперник Іхавода за серце Катріни, який потім на ній одружується.

Безмежний

Зараз я сиджу в кав’ярні, що знаходиться в торговому центрі. Але моє тіло в напрузі, усе всередині перевертається через необхідність вчасно завершити роботу. Розвернувши бургер і відкусивши шматок, я звернув увагу на оточуючих людей, які кудись бігли в справах. “Наскільки ми всі обмежені, – подумав я. – Обмежені в часі, енергії і спроможності”.

Добре відпочивайте

На годиннику показувало 1:55 ночі. І хоч я почувалася втомленою від переписки, однак сну не було. Тоді я встала і почала шукати поради в інтернеті, що робити, аби заснути, натомість знайшла, що не треба робити: не вживати перед сном напої з кофеїном, не дрімати після обіду і не працювати пізно ввечері. Добре. Читаючи далі, я отримала пораду не сидіти “перед екраном” пізно ввечері. Ясно! Нічна переписка не була гарною ідеєю. Якщо мова йде про добрий відпочинок, варто знати, що не треба робити.

Богу відомі наші почуття

Почуваючи себе спустошеною, Сієра гірко плакала через залежність свого сина. “Мені погано, – сказала вона. – Чи вважає Бог, що в мене немає віри, якщо я не можу не плакати, коли молюся?”