Десять років тому вони нічого не знали про Господа Ісуса. Заховане в горах філіппінського острова Мінданао плем’я Банваон мало дуже обмежений зв’язок із зовнішнім світом. Подорож за продуктами могла тривати два дні і пролягала складною для пересування місцевістю. Для решти світу цей народ не існував.

Але в справу включилася група місіонерів з вертольотом. Це відкрило племені доступ до важливих ресурсів і медичної допомоги. Вони дізналися, що світ набагато більший, ніж їм здавалося. А головне: місіонери познайомили їх з Христом. Замість того, щоб поклонятися духам, тепер вони склали для своїх традиційних мелодій нові слова про єдиного істинного Бога. Авіація стала важливою ланкою в благовісті цього племені.

Повертаючись до Небесного Отця, Ісус повелів Своїм учням: “Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа” (Мт. 28:19). Це повеління й досі актуальне.

Недосягнуті народи мешкають не лише в екзотичних місцевостях, про які ми не чули. Вони часто живуть серед нас. Для благовістя племені Банваон потрібен був творчий підхід і значні кошти. Нехай це надихне нас шукати творчі шляхи, щоб долати бар’єри в нашому суспільстві. Можливо, у ньому є “ізольована група”, про яку ви навіть не замислювалися. Як Бог може використати вас, щоб привести їх до Ісуса?