Коли Крістіан Мустад показав колекціонеру Огюсту Пеллерину полотно Ван Гога, той квапливо поглянув на живопис і сказав, що він не є оригіналом. Мустад сховав картину на горищі, де вона лежала впродовж п’ятдесяти років. Після смерті Мустада живопис знову неодноразово оцінювали, і кожен раз його визнавали підробкою. Так тривало протягом чотирьох десятиліть, допоки у 2012 році один з експертів не дослідив за допомогою комп’ютера тип плетіння в полотні живопису. Він виявив, що на такому самому полотні була написана ще одна картина Ван Гога. Отже, у Мустада дійсно був оригінал картини.

Ви почуваєтеся підробкою? Ви боїтеся, що в разі огляду люди побачать, наскільки мало ви молитесь, жертвуєте і служите? І ви схильні ховатися на горищі, подалі від допитливих поглядів?

Погляньте глибше, глибше за кольори і контури свого життя. Якщо ви залишили власні шляхи і покладаєтеся лише на Господа Ісуса, тоді ви з Ним належите до одного полотна. Ісус сказав: “Я – Виноградина, ви – галуззя!” (Ів. 15:5). Ви з Ісусом єдине ціле.

Цілковита довіра Ісусу Христу робить вас Його справжнім учнем. Це єдиний спосіб покращити ваше власне зображення. Господь Ісус сказав: “Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви” (в. 5).