Під час Другої світової війни літак Према Прадхама (1924–1998) зазнав ворожого обстрілу і був збитий. Прем був поранений, але зумів безпечно приземлитися на парашуті. Внаслідок цього він кульгав решту свого життя. Одного разу він сказав: “У мене кульгава нога. Хіба не дивно, що Бог покликав мене проповідувати Євангеліє в Гімалаях?” Він проповідував у Непалі, зустрічаючи протидію. Його тримали у “підземеллях смерті”, де в’язні перебували в жахливих умовах. Десять з п’ятнадцяти років Прем провів у чотирнадцяти різних в’язницях. Однак його відважне свідоцтво принесло плід у вигляді змінених життів охоронців та в’язнів, які понесли послання Господа Ісуса своїм знайомим.

Апостол Петро зазнав протидії через свою віру в Господа Ісуса та зцілення “недужої людини” (Дії 4:9). Однак він скористався можливістю сміливо засвідчити про Христа (вв. 8-13).

Ми також можемо зазнавати протидії (в. 3). Однак є родичі, співробітники, однокурсники та інші люди, яких ми знаємо і яким дуже потрібно почути про Того, в Кому спасіння (в. 12), Хто помер за наші гріхи, воскрес і здатен прощати (в. 10). Отже, будемо з молитвою і сміливістю в серці звіщати добру звістку про спасіння в Ісусі Христі.