Під час випускної церемонії 2019 року в місцевій середній школі 608 учнів приготувалися до отримання дипломів. Директор школи попросив учнів вставати, коли він буде називати країни, в яких вони народилися: Афганістан, Болівія, Боснія… Директор перерахував шістдесят країн, і кожен учень вставав під гучні оплески. Шістдесят країн, одна школа.

Краса єдності і різноманіття була чудовим образом того, що радує Боже серце – життя людей у єдності.

Заклик до єдності Божого народу міститься в Псалмі 132, у пісні прочан, яку люди співали під час входження до Єрусалима на щорічні святкування. Псалом нагадував народу, наскільки важливо провадити гармонійне співіснування (в. 1) і не дозволяти відмінностям спричиняти поділ. Єдність яскраво змальована освіжаючою росою (в. 3) та оливою, якою помазували священиків (Вих. 29:7), що “спливає” на голову, бороду та одежу священика (в. 2). Ці образи означають, що єдність серед людей викликає рясний вилив Божих благословінь.

Для віруючих в Господа Ісуса існує глибша єдність у Святому Дусі (Еф. 4:3), незважаючи на етнічні, національні та вікові відмінності. Перебуваючи разом і радіючи нашій спільності в Христі Ісусі, ми приймаємо Богом дані відмінності і прославляємо джерело справжньої єдності.