Декоративну біло-блакитну керамічну плитку, яку зазвичай використовують у голландських домівках, раніше виготовляли в місті Делфт. На цій плитці часто зображували сцени нідерландського життя: чудові краєвиди, численні вітряки, працюючих і граючих людей.

У дев’ятнадцятому столітті Чарльз Діккенс у книзі “Різдвяна пісня” розповів, як ці плитки слугували ілюстрацією Святого Письма. Він так описав старий камін, збудований голландцем та оздоблений цією незвичайною плиткою: “Там були Каїни та Авелі, дочки фараона, цариці Шеви… та апостоли, що пливли в морі”. У багатьох домівках ця плитка була засобом навчання. Родини збиралися біля каміну і розповідали біблійні історії. Вони пізнавали Божий характер, Його справедливість, співчуття та милість.

Біблійні істини не втрачають своєї актуальності і сьогодні. Псалом 77 спонукає розповідати “стародавні прислів’я… що ми чули й пізнали, і що розповідали батьки наші нам” (вв. 2-3). Далі міститься заклик “розповідати про славу Господню аж до покоління останнього, і про силу Його та про чуда Його, які Він учинив”, щоб знало про це покоління майбутнє і розповідало своїм дітям (вв. 4, 6).

З Божою допомогою ми здатні віднайти творчі та ефективні способи проілюструвати істини Святого Письма кожному поколінню, прагнучи віддати Богу належну шану і славу.